nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvénynek a szerv- és szövetátültetésre, valamint -tárolásra és egyes kórszövettani vizsgálatokra vonatkozó rendelkezései végrehajtásáról szóló 18/1998. (XII. 27.) EüM rendelet módosítása értelmében 2020. február 1-jétől az Országos Transzplantációs Nyilvántartás helyett az Országos Vérellátó Szolgálat által működtetett Nemzeti Szerv- és Szövetdonációs Tiltakozások Regisztere (NSZTR) fogadja és tartja nyilván a haláluk esetére a szerveik- és szöveteik transzplantációs célból történő eltávolítása ellen tiltakozó személyek vonatkozó nyilatkozatait.

 

A tiltakozásokat 2020. január 31-ig továbbra is az Országos Transzplantációs Nyilvántartás fogadja, az eljárásról itt tájékozódhat. Az ezen időpontig megtett tiltakozó nyilatkozatok érvényességét a változás nem érinti.

A tiltakozás nyilvántartásba vételét 2020. február 1-jétől is személyesen, ajánlott postai küldemény útján vagy háziorvosa közreműködésével kezdeményezheti az NSZTR-nél. A benyújtandó dokumentumokat a mindenkor hatályos 18/1998. (XII. 27.) EüM rendelet melléklete tartalmazza.

Az NSZTR elérhetősége:
Országos Vérellátó Szolgálat
1113 Budapest, Karolina út 19-21.
E-mail: nsztr [KUKAC] ovsz [PONT] hu

További információt az OVSZ honlapján találhatnak: https://www.ovsz.hu/

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat