Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Magyarországon előforduló humán mérgezési esetekről a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata minden évben összesítő jelentést készít.

Az adatfelvétel a 44/2000. (XII.27.) EüM. rendelet 12. számú melléklete szerinti „Mérgezési eset bejelentőlap” által meghatározott tartalommal, a jelentés készítése pedig az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program 1570-es nyilvántartási számú, „Jelentés az emberi mérgezési esetekről” elnevezésű adatgyűjtésének előírásai alapján történik.

A mérgezési esetek nemek és korcsoportok (12 csoport) szerint kerülnek feldolgozásra. Ezen túlmenően, olyan értékelési szempontok finomítják a statisztikát, mint a mérgezett lakhelye szerinti megye (19 megye és Budapest), a mérgezést előidéző anyag kategóriája (gyógyszer, ipari és háztartási szer, növényvédő szer, kábítószer, egyéb anyag), a mérgezés módja (véletlen, öngyilkos, abúzus, egyéb) és kimenetele (halálos, nem halálos).

Az éves jelentések alább tölthetők le:

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít