Könnyű kezelés

 • Nagyítás 100%
 • Betűméret 100%
 • Sorköz 100%
 • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi Központ (konzorciumvezető: Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.)

Projekt azonosítószáma: EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001

Projekt címe: A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 794.813.231,- Ft (Projekt teljes támogatási összege – minden konzorciumi partner esetében: 5.365.607.314, - Ft)

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.30.

Projekt tartalma:

A projekt konzorcium keretében valósult meg, konzorciumvezető a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

A projekt megvalósításában részt vevő konzorciumi partnerek:

 • Klebelsberg Központ (KK),
 • Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK),
 • Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet,
 • Oktatási Hivatal (OH),
 • Magyar Államkincstár (Kincstár).

A projektben olyan, a kora gyermekkori intervenció ágazati ellátórendszereit összefogó és fejlesztő, az egységes gyermekút megteremtését célzó, rendszerszintű fejlesztés valósult meg, amely komplex módszertani fejlesztéseken, a szakemberek képzésén, az ágazati informatikai rendszerek összekapcsolásán keresztül a kora gyermekkori intervenció hatékonyságának növeléséhez járul hozzá.

A fenti célok eléréséhez a Konzoricum 5 szakmai alprojektet határozott meg:

 • Módszertan
 • Képzési tevékenység, humánerőforrás-fejlesztés
 • Informatikai fejlesztés
 • Kommunikációs tevékenységek
 • „Specifikus gyermekút pilot”

A Konzorcium az 5 szakmai alprojektet, mint meghatározott projektcélokat közös együttműködéssel valósította meg. A konzorciumvezető Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. négy alprojekt koordinációját végezte, a Módszertan, a Képzési tevékenység, humánerőforrás fejlesztés, a Kommunikációs tevékenységek és a Specifikus gyermekút pilot alprojektét. Ezekben az alprojektekben a Klebelsberg Központ (KK) és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet (NSZI) (illetve jogelődjeik) vettek részt. Az Informatikai fejlesztés alprojekt koordinációját az Nemzeti Népegészségügyi Központ vállalta, az Oktatási Hivatal és a Magyar Államkincstár közreműködésével. Az ágazatközi szolgáltatási modell hátteréül szolgáló informatikai szakrendszerek összekapcsolásra kerülnek, melynek köszönhetően a gyermek fejlődése jobban nyomon követhetővé válik. Az NNK által vezetett Informatikai (IT) alprojekt fejlesztései lehetővé tették, hogy a társágazatok (köznevelés, egészségügy, szociális) közötti hatékony információáramlás létrejöjjön. Az IT alprojektben létrehozott fejlesztések, szolgáltatások hatására létrejött az ágazatok közötti kommunikációs kapcsolat, mindezek által javult és felgyorsult köztük az információáramlás, mely segíti az köznevelési, szociális és egészségügyi ágazatok szakembereinek munkáját, így hozzájárulva a gyermekek fejlődéséhez, ellátásához és nyomon követéséhez.

A projekt eredményeként a fejlődésbeli megkésettséggel rendelkező gyermekek minél hamarabb történő felismerése, kiszűrése és a minél pontosabb diagnózis felállítása érdekében egységes szűrési, mérési, vizsgáló eljárások, ellátási protokollok kerültek bevezetésre. Az egységes gyermekút bevezetésének, a szakemberek erre való felkészítésének (közös képzések, szakterületi képzések átjárhatóságának megteremtése), a rendszerbe egyfajta koordinatív funkció bevezetésének köszönhetően a kora gyermekkori intervenció hatékonyabb és eredményesebb lett.

A projekt keretében a konzorciumvezető gondozásában létrejött honlap, melyen bővebb információ érhető el szülőknek és szakembereknek, illetve érdeklődőknek egyaránt: https://www.gyermekut.hu

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít