Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Projekt elszámolható összköltsége: 2.900.000.000Ft, ebből Nemzeti Népegészségügyi Központ által elszámolható költség 75.000.000Ft

Támogatási intenzitás: 100%

Támogatási Szerződés hatályba lépése: 2016.06.15.

A konzorciumi partnerek projektbe történő belépését és a projekt megvalósítási időszakba történő átfordulását tartalmazó Támogatási Szerződés módosítás hatályba lépésének dátuma: 2018.08.09.

Projekt fizikai befejezése: 2023. december 31.

Konzorciumvezető: Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Konzorciumi tagok: Országos Meteorológiai Szolgálat, Országos Vízügyi Főigazgatóság, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat

Projekt azonosító száma: KEHOP-1.1.0-15-2016-00003

Projekt rövid leírása:

A projekt célkitűzése egy olyan térinformatikai alapú, online, központosított katasztrófa-kockázatértékelési rendszer kialakítása és működtetése, amellyel az egész ország területét lefedve, település szinten lehetséges katasztrófa veszély típusonként a kockázati területek azonosítása, kockázati szintek meghatározása. Ez a közös adatbázisrendszer az érintett társszervezetek informatikai rendszerének interfészes összekapcsolásával jön létre, amely stratégiai és taktikai szinten biztosítja a katasztrófahelyzetekre, veszélyhelyzetekre való felkészülést, megelőzést, elősegíti a települések egységes adatbázis alapján történő katasztrófavédelmi osztályba sorolását, azok pontosítását, a védelmi tervezést, a felkészülési tervek kidolgozását, támpontot biztosít a területi tervezésben, tájékoztatást nyújt a lakosság számára az egyes kockázati típusok esetében a kockázatok szintjéről.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a járványügyi szakterületen kapcsolódik be a projekt megvalósításába. A fertőző betegségek tekintetében a munkacsoport a jogszabályi kötelezettség által meghatározott adatkörön belül (bejelentendő fertőző betegségek – melyek betegség-specifikus járványügyi intézkedésekkel kontroll alatt tarthatók) e betegségeknek a szokásos mértéket jelentősen meghaladó előfordulásának térképes módszerrel történő megjelenítését tűzte ki célul. Az elemzés és térképes ábrázolás segít a döntéshozóknak az általános járványügyi helyzet áttekintése során az aktuálisan kritikus helyzetre vonatkozó információk (betegség, hely, idő) gyors azonosításában, áttekintésében. Lehetővé teszi, hogy az adott betegség szokatlan mértékű előfordulása esetén az erőforrásokat a kritikus helyre összpontosítsák, a járványokat gyorsan és hatékonyan felszámolják és így a járványok által okozott következményeket csökkentsék, és a korábbi események tanulságait levonva, új megelőző intézkedések bevezetésével kerüljék el a hasonló események megismétlődését.

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (Projektbemutató_KEHOP.pdf)Projektbemutató_KEHOP.pdf 2023-05-17

sz2020 also infoblokk kohezios alap

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít