Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) által készített dokumentumok segítséget nyújtanak a CLP szereplőinek (gyártók, importőrök, továbbfelhasználók, hatóságok, stb.) a rendelet gyakorlati végrehajtásában. A dokumentumokat számos érdekelt (ipar, tagállamok és civil szervezetek) részvételével dolgozták ki.

Az alábbiakban szereplő linkek lehetőség szerint az ECHA vonatkozó magyar nyelvű oldalaira navigálnak, így közvetlenül elérhetővé válnak a magyar nyelvű dokumentumok. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy még nem minden dokumentum érhető el magyar változatban. Továbbá az esetleges dokumentum frissítések során előfordulhat, hogy a korábban magyarul elérhető dokumentum ideiglenesen, az újbóli fordításig csak angol nyelven lesz elérhető.

(Felhívjuk a figyelmet, hogy az egyes magyar nyelvű útmutatók az eredetileg angolul készült dokumentumoknak csak munkafordításai. Kizárólag az ECHA weboldalán is hozzáférhető angol nyelvű változatok az eredetiek. Az ECHA központi dokumentumtára az alábbi linken keresztül érhető el.)

A dokumentumok az alábbi főbb csoportokba sorolhatóak:

1)   Útmutató dokumentumok

E iránymutatást tartalmazó dokumentumok célja, hogy a kötelezettségeknek való megfeleléssel kapcsolatos helyes gyakorlatok bemutatásával elősegítsék a CLP végrehajtását.

3)   Gyakorlati útmutatók

E dokumentumok gyakorlati információkat tartalmaznak a REACH- és a CLP-rendelettel kapcsolatos követelményekre vonatkozóan, illetve ismertetik az azoknak történő megfelelést érintő bevált gyakorlatokat.

4)   REACH-IT útmutató

Az ipari szereplőknek nyújt részletes és illusztrált segítséget a különböző eljárásokhoz szükséges IUCLID dokumentációk összeállításában, valamint bemutatja a REACH-IT használatát.

5) Méregközponti bejelentés

A méregközpontba történő bejelentéssel, valamint az ECHA PCN portáljának használatával kapcsolatos segédletek.

6)   Gyakran ismételt kérdések

A REACH, a CLP, a PIC és a BPR rendeletekkel, valamint a REACH-IT rendszerrel és a IUCLID programmal kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket és a vonatkozó válaszokat gyűjtötték össze.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít