Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap Putnokon veszélyes, míg Ajkán, Győrött és Sajószentpéteren egészségtelen volt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. Kifogásolt minősítést kapott tizenkét további település. A hideg, szélcsendes és csapadékmentes időszak kedvezőtlenül hat a levegőminőség alakulására. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban javulás nem várható.

A kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5, PM10; hétköznapi nevén szálló por) rövid távon, magas koncentrációban légúti tüneteket (pl. légúti irritáció, köhögés), szemirritációt, könnyezést okozhatnak. A krónikus légzőszervi betegségekben szenvedők tünetei ilyenkor súlyosbodhatnak, valamint megnőhet a légúti fertőzések kialakulásának kockázata. A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós nőkre, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Ők – lehetőség szerint – minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban, különösen a veszélyes és az egészségtelen minősítést kapott településeken. Környezetünk és egészségünk megóvása érdekében mellőzzük a légszennyező tevékenységeket, kiemelten a helytelen fűtési módok alkalmazását. Ugyanakkor kedvezőtlen levegőminőség esetén se feledkezzünk meg a belső légterek rendszeres, gyors szellőztetéséről.

További egészségtanácsok és információ a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, az alábbi linken elérhető:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/kornyezetegeszsegugyi-laboratoriumi-osztaly/levegohigienes-laboratorium/lakossagi-tajekoztato-tartalmak/levegohigienes-index

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít