Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap kifogásolt volt a levegő minősége huszonegy, mérőállomással rendelkező településen a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. Az érintett helyeken napközben az ózon koncentrációja elérte azt az értéket, melynél a krónikus légúti betegségben (pl. asztma, krónikus bronchitis) szenvedők tünetei erősödhetnek, illetve a gyermekek és az idősek is légúti tüneteket tapasztalhatnak.

Az ózon egy másodlagos légszennyező, a földfelszínhez közel az emberi tevékenység következtében levegőbe kerülő gázok fotokémiai reakciói során képződik. Koncentrációja nyáron nő meg leginkább és általában a déli, kora délutáni órákban éri el a legmagasabb értékeket.

Ha tehetjük, akkor a nap legmelegebb időszakában tartózkodjunk beltéri környezetben, ahol az ózon koncentrációja jellemzően alacsonyabb. Továbbá a hőségre és a kedvezőtlen levegőminőségre való tekintettel nem javasoljuk a szabadban végzett intenzív fizikai munkavégzést, sportolást. Szabadban tartózkodás esetén óvjuk magunkat a magas UV sugárzástól!

A következő napokban javulás nem várható a levegőminőség alakulásában.

További információk és hasznos tanácsok az NNK weboldalán.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít