Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Korszerűbb, rugalmasabb, differenciált előírásokat tartalmaz az új szabályozás.

A hétfő este megjelent kormányrendeletek még nagyobb biztonságot jelentenek a fürdőzők számára. A balesetvédelmi és vízminőségi követelmények felülvizsgálata és az átláható, egységes szabályozás növeli a fürdők iránti bizalmat, ami mind a belföldi, mind a külföldi fürdőturizmus további fellendülését szolgálja.

A közhasználatú fürdők létesítéséről és üzemeltetéséről szóló kormányrendelet egy új, korszerű szabályozás megteremtését célozza, amely napjaink elvárásainak megfelelően határozza meg a fürdők létesítésének és üzemeltetésének műszaki, technológiai és közegészségügyi követelményeit, rugalmasabb előírásokat tartalmaz, illesztve az egyes létesítménytípusokhoz.

A természetes gyógytényezőkről szóló kormányrendelet a gyógyvizekre vonatkozó szabályozás felülvizsgálata és a gyógyhatású víz fogalmának bevezetése mellett, a gyógyfürdők rugalmasabb engedélyezését és üzemeltetését teszi lehetővé.

Az előző szabályozás kialakítása óta eltelt több mint 25 évben a fürdőágazat hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Új létesítmények és technológiák jelentek meg, így pl. pezsgőfürdők, élményfürdők, dézsák, vizes játszóterek, babaúszás. Megváltoztak a fürdőhasználati szokások is, egyre több szálláshelynek, társasháznak van kisebb-nagyobb fürdője. A korábbi szabályozás szerint ezekre a fürdőkre is ugyanazok a követelmények vonatkoztak, mint egy városi uszodára (pl. a felügyelet biztosítása, vízminőség ellenőrzés terén), ami nem életszerű, aránytalanul nagy anyagi terhet jelentett az üzemeltetőknek. Emellett a gyógyfürdők üzemeltetését is megkönnyíti az új szabályozás; lehetővé teszi a gyógyvizek kezelését, forgatását olyan módszerekkel, amelyek a gyógyhatást nem károsítják, ezekre új fogalomként bevezeti a gyógyhatású víz fogalmát. Ez egyben elősegíti a gyógyvizek takarékosabb, hosszútávon is fenntartható használatát.

 

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít