Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A tagállami gyógyszerhatóságok és az EMA tájékoztatása szerint Európa több országában hamisított Ozempic injekciók kerültek a legális gyógyszerellátási láncba. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Magyarország nem érintett. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ fokozottan kéri a lakosságot, hogy a szokásostól eltérő kinézetű Ozempic készítményeket ne használják, kétség esetén kérjék gyógyszerész segítségét.

Az érintett tagállamokban a hamisított Ozempic injekciók ügyében a kivizsgálás folyamatosan zajlik. Az eddig azonosított hamisított gyógyszerek az érintett gyógyszer-nagykereskedők készletében zárolásra kerültek, és nincs arra utaló információ, hogy a gyógyszertárak bárhol hamisított gyógyszert adtak volna ki a betegeknek, ugyanakkor nem lehet kizárni további hamisítványok felbukkanását. A hamisított gyógyszerek csomagolása német nyelvű, és a dobozban az eredeti gyógyszer helyett átcímkézett inzulin adagoló toll található, amely külalakjában nem hasonlít az eredeti gyógyszerre.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ az esetről tájékoztatta a gyógyszertárakat, és felhívta figyelmüket a szükséges intézkedések megtételére.

Az NNGYK arra kéri a lakosságot, hogy kizárólag legális forrásból vásároljanak gyógyszert, és gyógyszereket érintő kérdésekben forduljanak a gyógyszerészekhez.

 

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít