Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A hidegfront és a csapadék hatására csökkent a levegőben a parlagfű virágporának mennyisége, amely azonban a hétvégén még így is jellemzően a magas és a nagyon magas tartományban alakult. A meleg időjárás hatására a héten várhatóan továbbra is jellemzően magas lesz a pollenterhelés, helyenként, a szárazabb, fertőzöttebb területeken pedig még a nagyon magas szintet is elérheti.

Az elmúlt hetek tartósan nagyon magas pollenkoncentrációja miatt a belső terekben nagy mennyiségű pollen ülepedhetett ki. Felhívjuk a parlagfű virágporára allergiások figyelmét, hogy az enyhülést kihasználva nagytakarítással (portalanítással, szőnyegtisztítással, ágyneműcserével, függönymosással), illetve a kora reggeli és az esti órákban történő szellőztetéssel jelentősen csökkenthetik a beltéri pollenterhelést. A súlyosabb tüneteket a patikákban vény nélkül is kapható készítményekkel enyhíthetik, de az érintetteknek érdemes szakorvoshoz fordulniuk, mert a különböző tünetekre különböző kezelés hatásos.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít