Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A csapadékos időszaknak köszönhetően a pázsitfűfélék pollenszórása jelentősen lecsökkent június első felében, azonban a meleg időjárás hatására a pollenkoncentráció újra emelkedik. A pollenterhelés jelenleg országosan magas, a következő napokban helyenként pedig a nagyon magas szintet is elérheti. Az NNK mérési eredményei alapján a pázsitfűfélék pollenszezonja az idei évben erősebb a tavalyi évhez képest.

Allergiás tüneteket okozhat még néhány fa pollenszórása is. Ezek az alábbiak: hárs, bálványfa és szelídgesztenye. Mellettük már a legtöbb nyári lágyszárú allergén pollenszórása is elindult. A csalánfélék virágpora országosan közepes és magas koncentrációban van jelen, csúcsidőszakuk július végén, augusztus elején várható. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja még jellemzően alacsony, azonban a következő időszakban várhatóan egyre több helyen érheti el a közepes, magas szintet.

Néhány jó tanács:

  • Rendszeres fűnyírással, kaszálással javítható a helyzet, azonban fűnyírás során allergiás, asztmás személy lehetőleg ne tartózkodjon a közelben.
  • A lakásban gyakran végezzünk nedves portörlést, amellyel eltávolítjuk a lerakódott pollenszemeket.
  • A várható pollenhelyezről tájékozódhat a naponta frissülő előrejelzésünk követésével!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít