nnk emblema logo

nnk cim telefon

Több mint 250-en vettek részt november 16 és 18 között Genfben az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága és a WHO Európai Regionális Irodája által közösen vezetett Víz és Egészség Jegyzőkönyv  Részesfeleinek 6. Találkozóján. Az Európai Régió országainak többségét tömörítő, egyedülálló nemzetközi egyezmény célja a vízzel terjedő betegségek megelőzése és visszaszorítása a jó vízgazdálkodás segítségével. 

A találkozó magasszintű szakaszában 12 miniszter és államtitkár egyeztetett a klímaváltozás és a COVID-19 vízminőségre és emberi egészségre gyakorolt hatásáról, és azokról a lehetőségekről, amelyekkel az ivóvízellátás és a szennyvízszolgáltatások ellenállóbbakká tehetők a két globális krízis hatásaival szemben. A panelbeszélgetésben Magyarországot Szűcs Margit nagykövet asszony képviselte. 

Magyarország a következő három évben látja el a Víz és Egészség Jegyzőkönyv elnöki tisztségét. A három éves munkatervben egyebek mellett szerepel az ivóvízhez és szennyvízszolgáltatásokhoz való méltányos hozzáférés elősegítése, az intézmények ivóvízellátásának, szennyvízkezelésének és higiénéjének fejlesztése, a klíma reziliencia erősítése, valamint a környezeti surveillance rendszerek, köztük a szennyvíz monitoring további fejlesztése. A Jegyzőkönyv munkaprogramjának végrehajtásának hazai felelőse a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

viz es egeszseg jegyzokonyv csoportkep

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat