Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ előrejelzése alapján a fokozódó hőségben a parlagfű pollenszórása is erősödik. A pollenterhelés országszerte magas, az észak-alföldi régióban a lehűlést megelőzően nagyon magas lesz.

A meteorológiai előrejelzés alapján a hétvégére markáns hidegfront vet véget a hőségnek. A front érkezése előtt - pénteken a délutáni és az esti órákban - , a megerősödő szélben, különösen a zivatarok által érintett területeken az allergiás tünetek jelentős fokozódására kell felkészülni. A frontot kísérő viharos szél elsősorban az aszályos alföldi területeken sodorhatja a port és a pollent. Zivatarok környezetében, hirtelen szélerősödést tapasztalva ajánlott a belső térbe, zárt ablakok mögé húzódni. Különösen az Észak-Alföldön tartózkodó parlagfű pollenallergiásoknak javasolt péntek este - az esetleg még kitartó kánikula ellenére - bezárni az ablakokat, mert az éjszaka megerősödő szél nagy mennyiségű pollent juttathat a lakásba.

Augusztus 20-ra országszerte a pollenterhelés jelentős enyhülése várható. A hidegfront átvonulása után az otthonokban esetlegesen felhalmozódott pollen eltávolításával (pl. kora hajnali és esti órákban történő szellőztetéssel, nedves portörléssel, ágyneműcserével) enyhíthetők a beltérben tapasztalható tünetek.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít