Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Összesen 28 ország közel 200 közegészségügyi és kutatási intézményének részvétel, valamint az Európai Unió szervezeteinek szakértőinek közreműködésével valósul meg a PARC (Partnership for the Assessment of Risk from Chemicals) elnevezésű, határokon átívelő partnerségi együttműködés, melyben hazánkat a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) képviseli. A projekt célja a káros kémiai anyagoknak való kitettség csökkentését célzó európai és nemzeti stratégiák támogatása, és ezáltal a kémiai anyagok környezetre és egészségre gyakorolt hatásának csökkentése. A  projekt megvalósítása során kiemelt hangsúlyt kap a kémiai kockázatbecsléssel kapcsolatos új kutatások megvalósítása, az új ismerek széleskörű megosztása és nem utolsó sorban az eredmények döntéshozatalba történő átültetése.

Az új projekt lehetőséget biztosít többek között a lakosság káros kémiai anyagoknak való kitettségének felmérésére új humán biomonitoring kampány keretében, átfogó szemléletformálási tevékenységek megvalósítására, illetve kémiai anyagok káros egészséghatásainak korszerű módszerekkel történő vizsgálatára.

A projekt az Európai Unió Horizon Europe programjának támogatásával valósul meg.

A PARC projekt a 2017 és 2022 között zajló HBM4EU (Human biomonitoring for Europe) projekt tevékenységeire épül. A HBM4EU projekt eredményei elérhetőek a projekt honlapján, illetve a témában készült lakossági tájékoztató anyagok megtalálhatóak az NNK honlapján.

parc

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít