Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap veszélyes volt a levegő minősége a Sajó-völgyében (Kazincbarcika, Putnok, Sajószentpéter), Miskolcon és Nyíregyházán a Levegőhigiénés Index alapján. További öt település (Budapest, Hernádszurdok, Salgótarján, Szolnok és Vác) levegőminősége kapott egészségtelen minősítést. További nyolc település levegőjének minősítése volt kifogásolt. A meteorológiai előrejelzés alapján a megélénkülő szél már pénteken javulást hoz a levegőminőség alakulásában.

A kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5, PM10; hétköznapi nevén szálló por) magas koncentrációban rövid távon légúti tüneteket (pl. köhögés), kötőhártya irritációt, könnyezést okozhatnak, a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tüneteit súlyosbítják, növelik a légúti fertőzések kialakulásának kockázatát, továbbá  szívritmus zavart okozhatnak, illetve növelik a stroke, az infarktus és az akut szívelégtelenség kockázatát. A kisméretű aeroszol részecskék legjelentősebb forrása a fűtési szezonban a helytelen tüzelési módok (pl. nedves és kezelt fa, műanyag égetése) alkalmazása. A hulladékégetés jogsértő tevékenység! Szilárd tüzelőanyagként használjunk hasított, száraz tűzifát, fabrikettet vagy fapelletet. Egészségünk megóvása érdekében kerüljük a légszennyezéssel járó tevékenységeket!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít