Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Levegőhigiénés Index alapján tegnap veszélyes volt a levegő minősége Kazincbarcikán, Miskolcon, Nyíregyházán, Putnokon, Sajószentpéteren és Vácott. Egészségtelen minősítést négy település - Budapest, Salgótarján, Szolnok és Tatabánya - kapott. További tizenegy település levegőjének minősítése volt kifogásolt. A meteorológiai előrejelzés alapján a megélénkülő szél a hétvégén javulást hoz a levegőminőség alakulásában.

Az egészségtelen és a veszélyes minősítést kapott településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók - gyermekek, krónikus légúti, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, idősek, várandós kismamák - lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban. Veszélyes levegőminőség esetén az egészséges emberek is légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légúti betegségben szenvedők tünetei erősödhetnek, így szükségük lehet egyéni védekezésre, például inhalátor használata is, orvosi javaslat alapján a gyógyszerek adagjának növelésére. A maszkok hatékonyan szűrik a kisméretű aeroszol részecskéket, így viselésükkel csökkenthető a kitettség mértéke. Nagyon fontos, hogy kedvezőtlen kültéri levegőminőség ellenére se feledkezzünk meg belső tereink rendszeres szellőztetéséről. Forgalmas utak mentén a csúcsidőszakon kívül nyissuk ki az ablakokat.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít