Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Levegőhigiénés Indexe alapján a tegnapi napon veszélyes volt a levegő minősége a Sajó-völgy településein: Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren, valamint Nyíregyházán. Egészségtelen a levegő minősége három településen: Miskolcon, Tökölön és Várpalotán. További tizenegy település levegőjének minősítése volt kifogásolt. A meteorológiai előrejelzés alapján pénteken megélénkül a szél, így javulás várható a levegőminőség alakulásában.

A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre, és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Ők lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban. Veszélyes levegőminőség  esetén az egészséges emberek is légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légúti betegségben szenvedők tünetei erősödhetnek, így szükségük lehet egyéni védekezésre (pl. inhalátor használata) is, orvosi javaslat alapján a gyógyszerek adagjának növelésére. Emellett a légszennyezettség növeli az infarktus és a stroke kockázatát is.

További információkat találhat az NNK honlapján: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít