nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Levegőhigiénés Indexe alapján a tegnapi napon veszélyes volt a levegő minősége a Sajó-völgy településein: Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren, valamint Nyíregyházán. Egészségtelen a levegő minősége három településen: Miskolcon, Tökölön és Várpalotán. További tizenegy település levegőjének minősítése volt kifogásolt. A meteorológiai előrejelzés alapján pénteken megélénkül a szél, így javulás várható a levegőminőség alakulásában.

A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre, és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Ők lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban. Veszélyes levegőminőség  esetén az egészséges emberek is légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légúti betegségben szenvedők tünetei erősödhetnek, így szükségük lehet egyéni védekezésre (pl. inhalátor használata) is, orvosi javaslat alapján a gyógyszerek adagjának növelésére. Emellett a légszennyezettség növeli az infarktus és a stroke kockázatát is.

További információkat találhat az NNK honlapján: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat