nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Vérvételi hely az önkéntesen szűrővizsgálatra jelentkezőknél és a mikrobiológiai vizsgálatra beutalóval rendelkező betegeknél elvégzi a vérvételt és gondoskodik a megfelelő laboratóriumba juttatásról. HIV vizsgálat kérése esetén gondoskodik a jelentkező felvilágosításáról. Megerősítetten HIV pozitív esetben a lelet átadásakor a páciensnek a vizsgálat eredményével kapcsolatban tájékoztatást/konzultációt tart.

A Klinikai Mintaátvevő feladata a diagnosztikai és járványügyi vizsgálatokra beérkező különböző humán vizsgálati minták átvétele, valamint a laboratóriumi tevékenységhez kapcsolódó támogatói feladatok koordinálása, elemzések, adatszolgáltatások készítése.

A Táptalajkészítő egység fő feladata, hogy táptalajokat, tápfolyadékokat ellenőrzötten állít elő, kiszerel, tárol saját felhasználásra, valamint klinikai és járványügyi mikrobiológiai laboratóriumok számára. Ártalmatlanítja a fertőzött anyagot és hulladékot és ioncserélt és ultratiszta vizet biztosít a szakmai osztályok részére;

Az Állatház rutin jellegű alapfeladata, hogy a kísérleti állatokat felhasználó osztályok állattartási hátterét biztosítja. Állatorvosi felügyeletet és szaktanácsadást biztosít az állatkísérletekhez, és elkötelezett az egyre szigorúbb állatvédelmi előírások betartásában ezért aktívan részt vesz a Munkahelyi Állatjóléti Bizottság munkájában.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat