Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az országosan rendelkezésre álló 1,3 millió adag térítésmentes influenza vakcina 49,1 százalékát, 638.451 adagot használták fel január 3-ig - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Az NNK összesítése szerint a 3 év alatti kisgyermekek számára a rendelkezésre álló 4.000 adag vakcinából 2.539 adag fogyott el, amely közel 63,5 százalékos felhasználási arányt jelent.

A tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is térítésmentes mindenki számára az influenza elleni védőoltás. Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja az egyéni védelem, így különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenza- fertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek. A fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak a 60 éven felüliek - egészségi állapotuktól függetlenül -, a krónikus légzőszervi, a szív- és érrendszeri-, illetve anyagcsere-betegségben szenvedők, a csökkent immunitású személyek, továbbá a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők. Ugyancsak javasolt a védőoltás az egészségügyi és a szociális intézményben dolgozóknak, és a tartós ápolást-gondozást nyújtó intézmények ellátottjainak.

Jelen járványügyi helyzetben különösen fontos az influenza elleni oltás beadatása, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel jár együtt.  Ezért aki még nem tette meg, az éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével, amely a háziorvosoknál és az üzemorvosoknál elérhető.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít