Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

Az NNK szakmai irányítási feladatkörében az osztály felügyeli, koordinálja, a megyei kormányhivatalok, valamint a népegészségügyi feladatkörükben eljáró járási (főváros, kerületi) hivatalok közétkeztetés megfelelőségére irányuló hatósági munkáját, melyhez az OGYÉI közreműködésével szakmai támogatást nyújt.

Közétkeztetés olyan rendszeres étkezést biztosító, szervezett közösségi ellátás, melyet gyermekjóléti alapellátásban és gyermekvédelmi szakellátásban, nevelési-oktatási intézményekben, fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézményekben, valamint szociális ellátás keretében ellátott, különböző korú és egészségi állapotú személyek részére nyújtanak.

A közétkeztetési szolgáltatásra és annak népegészségügyi hatóság által történő hatósági ellenőrzésére vonatkozó szabályokat a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet tartalmazza.

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (Minősített közétkeztetők nyilvántartása ÖSSZESÍTŐ 1219.pdf)Minősített közétkeztetők nyilvántartása ÖSSZESÍTŐ 1219.pdf 2023-12-21

Az egészséges táplálkozási szokások gyermekkorban történő kialakítása és megerősítése hosszú távú befektetést jelent az egészségbe, hozzájárul a gyermekek megfelelő szellemi és fizikai fejlődéshez, pozitív hatásai a felnőttkorra is kihatnak és hozzájárulnak az egészségben eltöltött életévek növeléséhez, valamint az egészségi állapot javításához.

Minden jog fenntartva © 2024 Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít