Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi szakterület hatásköre az étrend-kiegészítő készítményekre, a különleges élelmiszerekre, valamint a közétkeztetésre terjed ki. Koordinálja a közétkeztetés, valamint az étrend-kiegészítő készítményekkel, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekkel, anyatej-helyettesítő, anyatej-kiegészítő tápszerekkel, dúsított élelmiszerekkel, cumi-, cuclikkal kapcsolatos hatósági felügyeletet. Közreműködik a lakosság táplálkozási helyzetével, tápláltsági állapotával, a táplálkozás és az egészségi állapot közötti összefüggésekkel kapcsolatos feladatok végrehajtásában, ezek alapján az OGYÉI-vel együttműködve táplálkozási ajánlásokat dolgoz ki. Ellátja az Európai Unió tagállamaiban működő gyorsvészjelző rendszerrel (RASFF) kapcsolatos népegészségügyi hatósági eljárás koordinációs feladatait. Az élelmiszer eredetű megbetegedésekkel kapcsolatos magánháztartási és élelmiszerlánci adatokat kezeli és kapcsolatot tart a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal. A szakterülethez tartozik továbbá a kozmetikai készítmények népegészségügyi hatósági felügyeletének koordinálása, valamint a kozmetikai termékek termékinformációs dokumentációnak ellenőrzése.

Gyermek- és Ifjúság-egészségügyi szakterület kidolgozza és vizsgálja az oktató, nevelő és gondozó intézmények és tevékenységek, valamint a szabad idő eltöltését, rekreációt biztosító létesítmények közegészségügyi követelményeit. Irányítja az egyes intézménytípusok közegészségügyi körülményeinek (ideértve a pedagógiai munkával kapcsolatos higiénés kérdéseket is) országos felmérését, ellenőrzési módszereket dolgoz ki, szakmai módszertani anyagokat, útmutatókat állásfoglalásokat készít. Gyermek- és ifjúság-egészségügyi területre vonatkozóan szakmai anyagokat, általános tájékoztatásokat, hatósági ügyintézésre vonatkozó ismertetéseket készít.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít