Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A szájhigiénia az egészségi állapot és a jó közérzet egyik meghatározó tényezője. A szájüregi megbetegedések hatással vannak az általános egészségre és az életminőségre. Az egészséges életévek indikátorainak mutatóinak javításához, az egészséges időskor megéléséhez nélkülözhetetlen a szájüregi egészségfejlesztés minden korcsoportban. A szájüregi egészségfejlesztés során a szakember módot ad az egyénnek és a közösségnek arra, hogy kézben tartsa és tökéletesítse szájüregének egészségét, bővítse egészségkultúráltságát és egészségműveltségét.

A dentális edukáció egy folyamat, amely az egyént/közösséget segíti, illetve támogatja abban, hogy a szükséges tudáshoz hozzáférjen, a megszerzett tudás birtokában pedig elősegítse és fenntartsa, valamint visszaszerezze jó orális egészségét. A dentális edukáció a prevenció mindhárom szintjén jelen van, tartalmi elemei egyes életszakaszokban eltérőek. A témakörök felölelik a szájüreg fizológiás, diszfunkciónális és patológiás témaköreit korosztálynak megfelelően, a helyes szájápolási technikák, eszközök ismertetését, demonstrálását, a szájüregi egészség megtartásához hozzájáruló szokások erősítésének lehetőségeit és a táplálkozással kapcsolatos egészségfejlesztést.

A különböző korcsoportok egészségfejlesztéséhez és egészségneveléséhez a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Szűrőprogram Irányítási és Módszertani Osztálya Dentális edukáció módszertant készített, segítve ezzel a szakemberek, pedagógusok munkáját.

Dentális edukáció módszertan különböző életszakaszokra bontva kiadvány, hamarosan elérhető lesz.

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (2 FINAL Dentálhigiénia kifestő és foglalkoztató füzet 2024_04_15.pdf)Szájápolási foglalkoztató füzet 2024-04-16

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít