nnk emblema logo

nnk cim telefon

Támogatás

Projektazonosító: EFOP-6.1.1.21-2021-00001

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Projekt címe: COVID-19 oltóanyag költsége (Pfizer 1)

Szerződött támogatás összege: 16 476 893 647 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.29.

 

A projekt tartalma:

A COVID-19 világjárvány elleni védekezés során kiemelt fontosságú az oltások felvételének biztosítása a lakosság számára, melyek igazoltan hatásos eszközei a járvány megfékezésének. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) népegészségügyi tevékenysége okán ennek érdekében oltóanyag beszerzéssel járul hozzá a világjárvány elleni hazai küzdelemhez.

Az NNK keretein belül megvalósuló EFOP-6.1.1.21-2021-00001 azonosítószámú COVID-19 oltóanyag költsége (Pfizer 1) elnevezésű kiemelt projekt célja a COVID-19 világjárvány elleni védekezés keretében kifejlesztett és az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség által támogatott oltóanyagok beszerzése Európai Uniós keretmegállapodás keretében.

A EFOP-6.1.1.21-2021-00001 azonosítószámú projekt keretében 3 816 388 adag Pfizer (Comirnaty) típusú oltóanyag beszerzése valósul meg. A beszerzés költségeinek jelentős részét az Európai Unió biztosítja. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 16 476 893 647 Ft. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

 

Sajtóközlemény

Európai Uniós forrás is elősegítette az egészségügyi dolgozók oltását
2021. november 17.

A járvány elleni védekezés egyik legfontosabb lépéseként 2020 decemberében megkezdődhetett a frontvonalban helytálló egészségügyi dolgozók oltása. Mindehhez hozzájárult a Nemzeti Népegészségügyi Központ EFOP-6.1.1-21-2021-00001 azonosítószámú, COVID-19 oltóanyag elnevezésű projekt keretében megvalósuló oltóanyag beszerzése, amely során 3 816 388 adag PfizerBioNTech (Comirnaty) oltóanyag beszerzése történt Európai Uniós forrásból, melynek vissza nem térítendő támogatási összege 16,476 Mrd Ft.


Európai Uniós keretmegállapodás keretében
az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) által jóváhagyott Pfizer-BioNTech (Comirnaty) vakcina beszerzése történt meg, melynek vissza nem térítendő támogatási összege 16,476  Mrd Ft.A COVID-19 elleni oltás a koronavírus-járvány megállításának legbiztonságosabb és leghatékonyabb eszköze. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók közvetlenül a COVID-ellátásban és a sürgősségi betegellátásban részt vevő, valamint az egyes speciális betegeket kezelő egészségügyi dolgozók oltása kezdődött meg. Ezzel biztosíthatóvá vált annak a leginkább veszélyeztetett csoportnak a védelme, akik hosszú idő óta nap, mint nap a frontvonalban küzdenek a betegek ellátásáért.

A fedezetet biztosító támogatási szerződés aláírásával lehetővé vált, hogy a magyar állampolgárok számára megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljanak az EMA által engedélyezett COVID-19 elleni oltóanyagok.

Az Európai Unió által támogatott vakcinák jelen projekt keretében elszámolt költsége a REACT-EU Európai Regionális Fejlesztési Alap (továbbiakban ERFA) terhére valósul meg.  Jelen projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ a www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

Melléklet(ek):
Download this file (Sajtokozlemeny_Pfizer_3 816 388_1.pdf)Sajtóközlemény[ ][ ]
Download this file (Pfizer.pdf)Lakossági tájékoztató[ ][ ]

erfa2020 jobbalso

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít