Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Veszélyes volt légszennyezettség mértéke Békéscsabán, Putnokon és Sajószentpéteren a tegnapi nap folyamán.  A Nemzeti Népegészségügyi Központ Levegőhigiénés Index alapján. Egészségtelen minősítést kapott a levegőminőség Debrecenben, Kazincbarcikán, Miskolcon, Nyíregyházán és Várpalotán. További tizennégy településen volt kifogásolt a levegő minősége. A kedvezőtlen minősítést a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5, PM10; hétköznapi nevén szálló por) magas koncentrációja okozza. A meteorológiai előrejelzés alapján az ország északi felében időnként megélénkülhet a nyugatias szél, amely helyenként kedvezőbb levegőminőséget eredményezhet. Jelentősebb javulás azonban csak a hétvégén várható.

Veszélyes minősítés esetén már az egészséges emberek légzőszervi tüneteket tapasztalhatnak. A kockázati csoportba tartozóknál-  krónikus betegeknél, várandósoknál, időseknél - a légzőszervi tünetek súlyosbodhatnak, illetve gyakoribbá válhatnak a légszennyezettség emelkedésével. A kisméretű aeroszol részecskék a szív- és érrendszerre is károsan hatnak akár már rövid távon is, amennyiben koncentrációjuk az egészségtelen vagy a veszélyes kategóriához tartozó értéket eléri, illetve meghaladja. Ezért is kiemelten fontos, hogy a veszélyes és egészségtelen minősítést kapott településeken és azok térségében élők fokozottan figyeljenek az egészségtanácsok betartására, azaz csökkentsék a szabadban töltött időt és hosszabb kültéri tartózkodás esetén viseljenek maszkot.

Az egészségtanácsokról bővebb információ a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, az alábbi linkre kattintva található:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/kornyezetegeszsegugyi-laboratoriumi-osztaly/levegohigienes-laboratorium/lakossagi-tajekoztato-tartalmak/levegohigienes-index

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít