nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren egészségtelen volt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. Kifogásolt minősítést kapott Dorog, Miskolc és Mosonmagyaróvár. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban jelentős változás nem várható.

A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Ők lehetőség szerint kerüljék a szabadban végzett fizikai tevékenységet, és kevesebb időt tartózkodjanak kint.

Kedvezőtlen kültéri levegőminőség esetén is fontos belső tereink szellőztetése néhány perces kereszthuzat segítségével, legalább naponta kétszer. A fűtési szezonban a helytelen fűtési módok alkalmazása jelentősen befolyásolja a levegőminőséget, így ne fűtsünk nedves vagy kezelt fával, műanyaggal vagy egyéb hulladékkal.

További információ az NNK honlapján, az alábbi linkre kattintva elérhető:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/kornyezetegeszsegugyi-laboratoriumi-osztaly/levegohigienes-laboratorium/lakossagi-tajekoztato-tartalmak/levegohigienes-index

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat