Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az osztály feladatkörében koordinálja az étrend-kiegészítők, anyatej-helyettesítők megfelelősségére vonatkozó hatósági felügyeleti munkát.

Az étrend-kiegészítőket, anyatej-helyettesítőket a gyártó vagy az importőr az első forgalomba hozatalakor köteles bejelenteni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez (OGYÉI), aki kockázatértékelésének veti alá. Amennyiben az OGYÉI az értékelés alapján megállapítja, hogy a készítmény nem felel meg a vonatkozó hatályos jogszabályokban foglalt előírásoknak, akkor a nem megfelelősségről szóló kockázatértékeléséről az NNK-n keresztül értesíti a hatáskörrel rendelkező területileg illetékes népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (főváros, kerületi) hivatalt, aki gondoskodik a készítményekkel kapcsolatban felmerült kifogások kivizsgálásáról, és megteszi a szükséges intézkedésket.   

Az NNK szakmai irányítási feladatkörében az osztály felügyeli, koordinálja, a megyei kormányhivatalok, valamint a népegészségügyi feladatkörükben eljáró járási (főváros, kerületi) hivatalok étrend-kiegészítők, anyatej-helyettesítők megfelelőségére irányuló hatósági munkáját, melyhez az OGYÉI közreműködésével szakmai támogatást nyújt.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít