Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A betegek biztonságának érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán tapasztaltakkal kapcsolatban hivatalból eljárást indított. Bár közvetlen panaszbejelentés nem érkezett, az NNK a vizsgálatok haladéktalan lefolytatását és a szükséges intézkedések megtételét kérte az élelmiszer-biztonsági feladatkörében eljáró területileg illetékes szervtől, valamint a táplálkozás-egészségügyi ellenőrzés érdekében népegészségügyi feladatkörében eljáró szervtől.

A közétkeztetésben, így a fekvőbeteg ellátó intézmények étkeztetésében felszolgált élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolt (pl. penészes, stb) élelmiszerek, ételek esetében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakmai irányítása alá tartozó élelmiszer-biztonsági feladatkörében eljáró járási hivatalok rendelkeznek hatáskörrel, míg az NNK szakmai irányítása alá tartozó népegészségügyi feladatkörében eljáró járási hivatalok az ételek táplálkozás-egészségügyi megfelelőséget ellenőrzik.

Az étrend-kiegészítő készítmények nemzeti szabályozását az étrend-kiegészítőkről szóló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet tartalmazza.

A Rendelet fogalommeghatározása szerint az étrend-kiegészítő készítmény: a hagyományos étrend kiegészítését szolgáló olyan élelmiszer, amely koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan; adagolt vagy adagolható formában kerül forgalomba (például kapszula, pasztilla, tabletta, port tartalmazó tasak, adagolható por, ampulla, csepegtetős üveg vagy más hasonló por-, illetve folyadékforma, amely alkalmas kis mennyiség adagolására).

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (2016-2020 KÖZÖTTI ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ ELLENŐRZÉSI EREDMÉNYEK.pdf)2016-2020 KÖZÖTTI ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ ELLENŐRZÉSI EREDMÉNYEK.pdf 2022-10-10

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít