nnk emblema logo

nnk cim telefon

Bemutatkozás

A REACH rendelet az EU valamennyi tagállamában, így Magyarországon is közvetlenül alkalmazandó. A jogszabály által kötelezett ipari szereplőknek, így alapvetően a vegyi anyagot gyártóknak, importálóknak és továbbfelhasználóknak, hazánkban is eleget kell tennie a rendelet előírásainak. Fontos tudni, hogy a rendelet nem csak a szigorú értelemben vett vegyipar szereplőire vonatkozik, annak kötelezettjei lehetnek más iparágak (pl. építőipar, műanyagipar, elektronikai cikkek gyártói, stb.) is, ha tevékenységük során a rendelet értelmében vegyi anyagnak minősülő anyagot gyártanak, importálnak, vagy használnak fel.

Reméljük, hogy oldalaink segítenek eligazodni a REACH előírásai között és támogatást adnak a végrehajtás megkönnyítése érdekében!

A kompetens hatóságról

A REACH rendelet 121. cikke alapján minden tagállamnak ki kell jelölnie azt az illetékes hatóságot, amely felelős a rendeletben rá ruházott feladatok végrehajtásáért. A magyar REACH kompetens hatósági feladatok elvégzésére a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény, illetve a 46/2004 (IV. 29.) ESzCsM rendelet az országos tisztifőorvost jelölte ki.

A kompetens hatóság felelős a Bizottsággal, az Európai Vegyianyag-ügynökséggel (ECHA) és a többi tagállam illetékes hatóságával történő együttműködésért, valamint a regisztrált anyagokkal kapcsolatos teljes körű és naprakész adatszolgáltatásért az ECHA felé.

Az információs szolgálatról

A REACH Nemzeti Információs Szolgálatot (Helpdesk) a REACH rendelet 124. cikke alapján az Európai Unió minden tagállamának létre kellett hoznia. Feladata, hogy tájékoztassuk a gyártókat, importőröket, továbbfelhasználókat és az egyéb érdekelt feleket a rendelet szerinti feladataikkal és kötelezettségeikkel kapcsolatban.

A minél teljesebb és sokoldalúbb tájékoztatás érdekében igyekeztünk összeállítani a jelen honlapot is, ahol letölthető dokumentumokat és a gyakorlati végrehajtást segítő információkat is találhat.

 

Amennyiben konkrét kérdései merülnek fel, kérjük, forduljon hozzánk alábbi elérhetőségeinken:

A magyar REACH Tájékoztató Szolgálat elérhetőségei

reach [PONT] helpdesk [KUKAC] nnk [PONT] gov [PONT] hu

Tel: (06-1) 476-1134

Cím: 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.

A magyar REACH Nemzeti Kompetens Hatóság elérhetősége

reach [PONT] ca [KUKAC] nnk [PONT] gov [PONT] hu

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat