nnk emblema logo

nnk cim telefon

Mérgezéssel kapcsolatos információszolgáltatás

Akut mérgezés vagy annak várható kialakulása esetén, tehát sürgősségi esetben, a nap 24 órájában – a 06 80 201 199-es zöld számon – ingyenesen hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat, ahol a mérgezést okozó anyag vagy keverék veszélyességére, a várható tünetekre és teendőkre vonatkozóan kaphat információt a hívó. Az ETTSZ ezen a számon a mérgezettek egészségügyi ellátását végzők, a hatóság, valamint a lakosság részéről érkező megkereséseket is teljesíti. Információkérés esetén, kérjük, adja meg a bejelentkező ügyintézőnek a mérgezett korát, nemét, és hogy honnan (település vagy megye) telefonál. Felhívjuk figyelmét, hogy a telefonbeszélgetésről hangfelvétel készül. Az ETTSZ mérgezéssel kapcsolatos, de nem sürgősségi megkereséseket csak munkaidőben vagy levélben fogad.

Tájékoztatás terméknyilvántartásban szereplő veszélyes keverék bejelentettségéről

A Szolgálat írásos megkeresés esetén információt ad veszélyes keverékek magyarországi veszélyes keverék terméknyilvántartásban lévő bejelentettségéről is. Ezzel kapcsolatos kérelem csak írásban – levélben vagy az ettsz [KUKAC] nnk [PONT] gov [PONT] hu címre küldött e-mail-ben – nyújtható be. Bejelentettségére vonatkozóan telefonon nem áll módunkban információt nyújtani. Az információadáshoz a keverékek biztonsági adatlapjának 1.1-es pontjában szereplő kereskedelmi megnevezést (melynek egyúttal egyeznie kell a címkén szereplő névvel is) szükséges megadni. A bejelentettségre vonatkozó tájékoztatás ingyenes.

Kémiai biztonsági szabályozással kapcsolatos információszolgáltatás

Az ETTSZ munkaidőben felvilágosítást nyújt a kémiai biztonság érdekében az alábbi jogszabályokban meghatározott kötelezettségekkel és eljárásokkal kapcsolatban:

  • a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény,
  • a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól szóló 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet,
  • valamint egyéb kapcsolódó jogszabályok vonatkozásában.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat