Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Ügyeleti telefonszám: 06-20-9364-847

A Szolgálat 0-24 óráig értesíthető/riasztható minden nap, bárki által, aki sugárzó anyaggal, ionizáló sugárzással kapcsolatban valamilyen rendkívüli eseményt vesz észre.

A Szolgálat a 16/2000. (VI. 8.) EüM rendelet 26. § (1) bek. alapján működik: Radioaktív anyaggal vagy ionizáló sugárzást kibocsátó berendezéssel kapcsolatos rendkívüli esemény - a nukleáris létesítményben bekövetkező rendkívüli esemény és nukleáris veszélyhelyzet kivételével - kezeléséhez szükséges sugáregészségügyi feladatok meghatározását és a végrehajtás szakmai irányítását az országos tisztifőorvos által működtetett Országos Sugár-egészségügyi Készenléti Szolgálata (a továbbiakban: OSKSZ) végzi.   

A Szolgálat együttműködik a Katasztrófavédelemmel, a Rendőrséggel, a Határátkelők ügyeleteseivel valamint a sugárzó anyag kimutatására szolgáló sugárkapukat működtető cégekkel, mint pl. a Posta, Repülőtér, Hulladékvas gyűjtő vállalkozások.

Lakossági bejelentés is gyakran fordul elő, legtöbbször a sugárveszély jel feltűnésével kapcsolatosan.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít