Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Elindult a Nemzeti Népegészségügyi Központ digitális átállásának biztosításához szükséges előkészítő projektje
2021/08/01

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) „Projektindító támogatás a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv H - Egészségügyi komponense reformjai és beruházásai kapcsán tervezett projektek megvalósításához” támogatás keretében sikeres pályázatot nyújtott be a digitális átállás támogatásának elősegítése érdekében. Az RRF-8.0.0-2021-00011 azonosítószámú „A Nemzeti Népegészségügyi Központ Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervben szereplő projektjeinek előkészítése - Az egészségügy digitális átállásának támogatása reform” elnevezésű projekt 27,98 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével, Európai Uniós forrásból valósul meg.

A XXI. századi társadalmi igényekhez alkalmazkodva egyre inkább szükséges olyan korszerű, innovatív információs és kommunikációs technológiák (IKT) biztosítása, amelyek a lakosság és az ügyfelek számára megkönnyítik az ellátásokhoz való hozzáférést, javítják az ellátások és a szolgáltatások biztonságosságát és minőségét.

Az előkészítési projekt keretében a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében meghirdetett „Az egészségügy digitális átállásának támogatása” felhívásban foglalt feladatok végrehajtása érdekében előkészítésre kerülnek azok a szükséges pályázati dokumentációk, amelyek révén lehetővé válik az NNK egészségügyi szolgáltató képességének és hatósági feladatellátásának megerősítése és továbbfejlesztése, valamint az Egészségvonal szolgáltatás funkcionalitásának és tartalmának kibővítése.

A projekt fejlesztések eredményeként megvalósul a Nemzeti Népegészségügyi Központ valamennyi szakmai és hatósági feladatának digitális átállása és megújulása, valamint a lakosság számára jelenleg is elérhető Egészségvonal szolgáltatásainak tovább fejlesztésére kerül sor.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, mint konzorciumvezető és konzorciumi partnere a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság, a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával közösen valósítja meg a projektet.

A projektről bővebb információt a https://nnk.gov.hu/index.php/nnk-projektek/rrf-8-0-0-2021-00011 oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Nemzeti Népegészségügyi Központ Kommunikációs Főosztály
Elérhetőség:

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít