Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap veszélyes volt a levegő minősége a Sajó-völgy településein, Kazincbarcikán, Putnokon és  Sajószentpéteren.  Négy településen egészségtelen, további tizennégy helyen pedig kifogásolt volt a levegőminősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. A meteorológiai előrejelzés alapján az ország keleti, észak-keleti országrészében nem várható javulás, a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) koncentrációja várhatóan továbbra is magas marad.

Rossz levegőminőség esetén légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ebben az esetben forduljon kezelőorvosához. Javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszere (pl.: inhalátor). Veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, töltsék idejüket beltéri környezetekben.

A levegőminőség alakulását jelentősen befolyásolja a meteorológiai helyzet és a földrajzi elhelyezkedés, azonban a légszennyezés mérséklésével is sokat tehetünk a helyzet javításáért!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít