Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Napjainkra a környezeti zaj – a levegőszennyezettség után – a második legjelentősebb környezeti eredetű egészségkockázati tényezővé vált, ami számos betegség kialakulásához hozzájárul, így kiemelten fontos közegészségügyi kérdés.

 

Magyarország is átültette a vonatkozó európai tanácsi irányelvet, és történtek előrelépések annak végrehajtása terén, a különböző típusú környezeti zajexpozíciók következtében fellépő egészségkárosító hatásokról, illetve az egészségkárosító hatások csökkentésének lehetőségeiről eddig nem volt elérhető átfogó, magyar nyelvű szakmai összefoglaló. A most elkészült útmutató - Környezeti zaj - ezt a hiányt hivatott pótolni.

Jelen módszertani útmutató elsődlegesen a népegészségügyi szakemberek számára készült, a WHO környezeti zaj témakörben adott iránymutatásait hazai körülményekre adaptálva. A népegészségügyben dolgozó szakemberek mellett haszonnal forgathatják a településtervezéssel, környezetvédelemmel, környezeti hatásvizsgálattal foglalkozó szakemberek is, illetve az ezeket a területeket felügyelő hatósági szervek.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít