Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A mellékhatások bejelentésével Ön is tehet azért, hogy gyógyszereink még biztonságosabbak legyenek!

MedSafety week 2023

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ az idei évben is részt vesz a több mint 80 gyógyszerhatóság és számos civil szervezet részvételével zajló Egészségügyi Világszervezet (WHO) által szervezett #MedSafetyWeek elnevezésű kampányban, amely november 6- 12. között kerül megrendezésre. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a gyógyszerek alkalmazásával összefüggésben jelentkező mellékhatások bejelentésének fontosságára. Az idei kampány a "Ki jelenthet?" téma köré fókuszál arra helyezve a hangsúlyt, hogy minden beteg, orvos, nővér és gyógyszerész kulcsfontosságú szerepet játszik a mellékhatások jelentésében.

Gyógyszeres kezelés esetén bármikor kialakulhat olyan új panasz, amelyet feltételezhetően a gyógyszer okoz. A legtöbb esetben ezek a mellékhatások enyhék és néhány napon belül rendeződnek, néhány embernél azonban súlyosabbak is kialakulhatnak.

Az új gyógyszermellékhatások azonosításának az egyik legfontosabb módszere az önkéntes mellékhatás-bejelentéseken alapuló adatgyűjtés és elemzés, amely lehetővé teszi a mellékhatásoknak a valós klinikai felhasználás körülményei közötti gyűjtését. További nagy előnye, hogy az adatgyűjtés a teljes gyógyszert használó populációra kiterjeszthető.

Az önkéntes mellékhatás-bejelentéssel Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy az eddig nem azonosított mellékhatások megismerhetővé váljanak és a megelőzésükre, kezelésükre vonatkozó útmutató minél előbb a betegtájékoztató és az orvosi gyakorlat részévé váljon.

Amennyiben a gyógyszerek alkalmazása során mellékhatást tapasztal kérjük jelentse az alábbi linkre kattintva: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu

Ne feledje, a mellékhatások kialakulásának kockázata csökkenthető, ha pontosan követi a kezelőorvos illetve a gyógyszerész utasításait, valamint figyelmesen elolvassa a betegtájékoztatót, és betartja a benne leírtakat.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít