Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az elmúlt héten az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenkoncentrációja jelentősen csökkent, azonban az időjárás felmelegedésével ismét felerősödött a pollenterhelés. Országos szinten jelenleg nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, a héten jelentős változás nem várható.

Az Aerobiológiai Hálózat mérési eredményei alapján az idei parlagfű-pollenszezon a 2022. évinél erősebbnek bizonyul. Tüneteket okozó, közepes pollenkoncentrációt először július utolsó hetében, az előző évinél néhány nappal korábban regisztráltak. Az országos átlag pár nappal korábban érte el a közepes szintet, valamint a magas és nagyon magas koncentrációjú napok is egy-két nappal korábban jelentkeztek. Nagyon magas koncentrációt először augusztus 4-én mértek, míg extrém magas koncentrációt az eddigi adatok alapján 6 állomáson is regisztráltak (Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Tatabányán, valamint Miskolcon) augusztusban. Az eddig adatok alapján a parlagfű-pollenkoncentráció augusztus 28-án érte el a legmagasabb országos átlagot.

Az allergiás tünetek gyógyszeres kezeléssel csökkenthetők. További hasznos tanácsért látogasson el az NNGYK honlapjára.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít