nnk emblema logo

nnk cim telefon

A hűvös április és május első hete után hirtelen beköszönt a korai nyár, az elkövetkező napokban akár 30 fokot is mutathatnak a hőmérők. A szervezetünk még nem alkalmazkodott ehhez az időhöz, ezért jobban kell figyelnünk a meleg szervezetünkre gyakorolt hatásaira. A hirtelen jött felmelegedés, különösen veszélyes lehet krónikus betegekre, az idősekre, és vigyázni kell a gyerekekre is. De a nagy meleg az egészséges felnőttek szervezetét is megterhelheti, ezért fontos, hogy alkalmazkodjunk a meleg, forró napokhoz.

Öltözködjünk rétegesen, hiszen reggel még hűvösebb van. Különösen a déli órákban keressük a hűvösebb, árnyékos helyeket, 11-15 óra között 10-15 percnél ne töltsünk több időt a napon. Ha ennél hosszabb ideig tartózkodunk a napon, használjunk a bőrtípusunknak megfelelő fényvédőkrémet, öltözködjünk úgy, hogy védjük bőrünket az intenzív napsugárzástól.

A megfelelő folyadékfogyasztásról sem feledkezzünk meg, napközben fogyasszunk több folyadékot. Vigyázzunk a csecsemőkre, kisgyermekekre, őket félárnyékban, árnyékban levegőztessük, többször kínáljuk meg folyadékkal.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat