Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az elmúlt napokban szállni kezdett a „nyárfaszösz”, ami a tévhittel ellentétben nem okoz pollenallergiás tüneteket, mivel az a nyárfa termése és annak szél által való elterjedését segítő, üres, levegővel telt, allergén fehérjéket nem tartalmazó részei. Akiknél ebben az időszakban jelentkeznek pollenallergiás tünetek, annál valószínűleg a levegőben aktuálisan – a közepes, magas, illetve nagyon magas koncentrációban –  jelen lévő allergén növények pollenszemei okozhatják a tüneteket. Fokozhatja az allergiás tüneteket, hogy a nyárfaszöszben természetes pollencsapdaként megtapadhatnak a levegőben lévő virágporszemek.

Ez az időszak pollenallergia szempontjából az egyik legsúlyosabb időszak, amikor egyszerre több mint 20 allergén növény pollenje található meg a levegőben, közülük legalább a fele országos viszonylatban is tüneteket okozó koncentrációban. Jellemzően közepes vagy annál magasabb koncentrációban lehet jelen a platán, a nyír, a tölgy, a fűz, a juhar, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a gyertyán, a dió, a bükk, az eperfafélék, a fenyőfélék, az ostorfa, illetve a komlógyertyán pollenje.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kéri a pollenallergiás betegeket, figyeljenek a megelőzésre és időben kezdjék meg a szakorvos által javasolt gyógyszeres kezelést.

A legfrissebb polleninformációként kövessék a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) naponta frissülő polleninformációs szolgáltatását.

nyarfa havazas

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít