nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap Nyíregyházán és Sajószentpéteren veszélyes, Debrecenben, Miskolcon, Kazincbarcikán, Putnokon, Salgótarjánban, Szolnokon, Százhalombattán, Székesfehérváron, Tatabányán és Várpalotán egészségtelen volt a levegő minősége a Levegőhigiénés Index (LHI) alapján.  További tizenegy, mérőállomással rendelkező település levegőjének minősítése volt kifogásolt a Nemzeti Népegészségügyi Központ értékelése szerint.

Rossz levegőminőség esetén légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ebben az esetben forduljon kezelőorvosához. Javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszere (pl.: inhalátor). Veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, töltsék idejüket beltéri környezetben.

A meteorológiai előrejelzés alapján nem várható javulás a következő napokban. Egészségünk megóvása érdekében ne szennyezzük környezetünket, mellőzzük a helytelen fűtési módok alkalmazását, illetve a zöldhulladék égetését!

További egészségtanácsokért látogasson el a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjára.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index/696-egeszsegtanacsok?highlight=WyJ2ZXN6XHUwMGU5bHllcyIsImxldmVnb21pbm9zZWciLCJ2ZXN6XHUwMGU5bHllcyBsZXZlZ1x1MDE1MW1pblx1MDE1MXNcdTAwZTlnIl0=

              

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat