nnk emblema logo

nnk cim telefon

A tavaszias idő beköszöntével számos növény megkezdte virágzását, ezért a levegőben található pollenkoncentráció gyors emelkedésbe kezdett. A következő napokban a ciprus- és tiszafafélék koncentrációja elérheti a magas-nagyon magas tartományt is, így a virágporukra érzékeny allergiások erős tüneteket tapasztalhatnak.

A mogyoró pollenjére allergiások számára jó hír, hogy február közepén az erős lehűlés hatására a mogyoró barkák elfagytak, ezért az elkövetkező időszakban a virágporuk koncentrációja csökken, legfeljebb a közepes szintet érheti el.

Az éger esetében továbbra is számíthatunk magas pollenkoncentráció kialakulására.

A nyárfák pollenszórása közepes, és növekvő tendenciát mutat. Helyenként közepes szintet érhet el még a szil pollenszórása is. A juhar és a fűz virágpora egyelőre alacsony koncentrációban van jelen a levegőben, pollenszórásuk azonban fokozatosan erősödhet.

Kövessék a Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő Polleninformációs szolgáltatását és szükség esetén kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól. Javasoljuk, hogy a tünetek várható megjelenése előtt 1-2 héttel kezdje el a gyógyszeres kezelést és szükség esetén kérje kezelőorvosa tanácsát.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat