Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A tavaszias idő beköszöntével számos növény megkezdte virágzását, ezért a levegőben található pollenkoncentráció gyors emelkedésbe kezdett. A következő napokban a ciprus- és tiszafafélék koncentrációja elérheti a magas-nagyon magas tartományt is, így a virágporukra érzékeny allergiások erős tüneteket tapasztalhatnak.

A mogyoró pollenjére allergiások számára jó hír, hogy február közepén az erős lehűlés hatására a mogyoró barkák elfagytak, ezért az elkövetkező időszakban a virágporuk koncentrációja csökken, legfeljebb a közepes szintet érheti el.

Az éger esetében továbbra is számíthatunk magas pollenkoncentráció kialakulására.

A nyárfák pollenszórása közepes, és növekvő tendenciát mutat. Helyenként közepes szintet érhet el még a szil pollenszórása is. A juhar és a fűz virágpora egyelőre alacsony koncentrációban van jelen a levegőben, pollenszórásuk azonban fokozatosan erősödhet.

Kövessék a Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő Polleninformációs szolgáltatását és szükség esetén kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól. Javasoljuk, hogy a tünetek várható megjelenése előtt 1-2 héttel kezdje el a gyógyszeres kezelést és szükség esetén kérje kezelőorvosa tanácsát.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít