Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Visszahívta az NNGYK a Keppra 100 mg/ml oldat 23I15 és 23J10 gyártási számú tételeit

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kivonja a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló Keppra 100 mg/ml belsőleg használatos oldat (EU/1/00/146/031)  elnevezésű gyógyszer 23I15 és 23J10 gyártási számú tételeit, és elrendeli a készítmények egészségügyi szolgáltatóktól, valamint betegektől történő visszahívását. A visszahívását az okozza, hogy a gyógyszerrel együtt szállított 3 ml-es adagolófecskendőkön lévő, a térfogat jelölésére szolgáló piros tinta leválik.  Az adagolást elősegítő jelölés hiányában a gyógyszert használók a szükséges mennyiséget nem tudják pontosan meghatározni. A mérőeszköz funkcionalitásának csökkenése veszélyt jelenthet az epilepsziás betegek számára.

Az NNGYK arra kéri a Keppra 100 mg/ml gyógyszert használókat, hogy fokozottan ellenőrizzék a rendelkezésükre álló termék gyártási számát, és amennyiben a visszahívással érintett készítmény van birtokukban, azt mielőbb vigyék vissza a patikába. A gyógyszertárak biztosítják a termék kicserélését.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít