Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztály

Jön a jó idő, aki nem tud vízpartra utazni, az is hűsölési lehetőséget keres a gyerekekkel. A vizes játszóterek – akár a parkok vizes játékai, akár a strandok minden irányból vizet spriccelő játszóterei egyre népszerűbbek. Azonban itt sem árt az óvatosság, hogy a jóleső pancsolásnak nehogy baleset vagy betegség legyen a vége. A vizes játszótereken is szennyeződhet a víz, akár kívülről (porral, csapadékvízzel, állati ürülékkel), akár a pancsolóktól.

Szökőkútban, díszkútban ne engedjük fürödni a gyermekünket. Ezeket nem fürdésre tervezték, a szennyezettségük is nagyobb lehet, és ha fertőtlenítik, akkor se olyan vegyszerekkel, amelyek biztonságosan érintkezhetnek a bőrrel.

Tanítsuk meg gyermekünknek, hogy sose igyon a vízből! Vigyünk magunkkal kulacsot, ha megszomjazna. Játék után első a kézmosás!

A fürdésre szánt spriccelő, bugyogó játékokat fürdőruhában, ha még nem szobatiszták, úszópelenkában használják a gyerekek! Fürdés előtt és után is zuhanyozzanak, ha erre van lehetőség. A már szobatiszta gyermekeket is óránként vigyük el mosdóba!

Ügyeljünk a biztonságra is. Hat év alatti gyereket látszólag biztonságos helyen se hagyjuk felügyelet nélkül! Üvegpalackot, más törékeny tárgyat ne vigyünk a vizes játékok közelébe! Figyelmeztessük a gyerekeket, hogy a tülekedés, lökdösődés veszélyes lehet.

Beteg, lázas, légúti vagy hányásos-hasmenéses tüneteket mutató gyereket ne vigyünk a vizes játszótérre!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít