nnk emblema logo

nnk cim telefon

Közegészségügyi Laboratóriumi Főosztály

Jön a jó idő, aki nem tud vízpartra utazni, az is hűsölési lehetőséget keres a gyerekekkel. A vizes játszóterek – akár a parkok vizes játékai, akár a strandok minden irányból vizet spriccelő játszóterei egyre népszerűbbek. Azonban itt sem árt az óvatosság, hogy a jóleső pancsolásnak nehogy baleset vagy betegség legyen a vége. A vizes játszótereken is szennyeződhet a víz, akár kívülről (porral, csapadékvízzel, állati ürülékkel), akár a pancsolóktól.

Szökőkútban, díszkútban ne engedjük fürödni a gyermekünket. Ezeket nem fürdésre tervezték, a szennyezettségük is nagyobb lehet, és ha fertőtlenítik, akkor se olyan vegyszerekkel, amelyek biztonságosan érintkezhetnek a bőrrel.

Tanítsuk meg gyermekünknek, hogy sose igyon a vízből! Vigyünk magunkkal kulacsot, ha megszomjazna. Játék után első a kézmosás!

A fürdésre szánt spriccelő, bugyogó játékokat fürdőruhában, ha még nem szobatiszták, úszópelenkában használják a gyerekek! Fürdés előtt és után is zuhanyozzanak, ha erre van lehetőség. A már szobatiszta gyermekeket is óránként vigyük el mosdóba!

Ügyeljünk a biztonságra is. Hat év alatti gyereket látszólag biztonságos helyen se hagyjuk felügyelet nélkül! Üvegpalackot, más törékeny tárgyat ne vigyünk a vizes játékok közelébe! Figyelmeztessük a gyerekeket, hogy a tülekedés, lökdösődés veszélyes lehet.

Beteg, lázas, légúti vagy hányásos-hasmenéses tüneteket mutató gyereket ne vigyünk a vizes játszótérre!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat