Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az osztály település-egészségügyi szakterülete az ivóvízre, természetes fürdővizekre, medencés fürdőkre, természetes gyógytényezőkre, talajra, a közszolgáltatás körébe tartozó és az egészségügyi szolgáltatónál képződő hulladékokra, belső terekre, parlagfűre, valamint a biológiai allergénekre, temetkezési és halottakkal kapcsolatos hatósági eljárásokra, és a nemdohányzók védelmére terjed ki.
Hatósági feladatokat a vízhigiéne (nem sérülékeny felszín alatti vízbázisok vize esetében bizonyos paraméterekre a vizsgálati szám csökkentésének engedélyezése, az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve medencés fürdővízellátásban vízzel közvetlenül érintkező bejelentés-köteles anyagok, termékek nyilvántartásba vétele és felülvizsgálata, továbbá hálózativíz-utókezelő vagy vízadagoló, ballonos vízadagoló kisberendezések, vízkezelési technológiák vízbiztonsági engedélyezése, felülvizsgálata), hulladékgazdálkodás (mikrobiológiai preparátumok és enzimkeverékek forgalmazásának nyilvántartásba vétele) és nemdohányzók védelme (új adalékanyag dohánytermék gyártásában történő alkalmazásának bejelentése, új dohánytermék-kategóriákba tartozó dohánytermék bejelentése, dohánytermék gyártásában előzetesen bejelentett adalékanyagokra vonatkozó tanulmányok értékelése) területén belül látnak el. Feladatuk országos hatáskörű szerv által kidolgozott tervek, illetve programok, valamint területrendezési tervek véleményezésére is kiterjed környezet- és település-egészségügyi szempontok alapján.

Klímaváltozás és környezeti egészséghatás elemző szakterület irányítja a hőség-riasztás országos rendszerét, felelős a hőségriasztást megalapozó döntés szakmai indoklásáért. Folyamatosan figyelemmel kíséri a napi hőmérsékleti viszonyok alakulását és a rövidtávú meteorológiai előrejelzéseket, heti rendszerességgel értékeli a hőmérséklet által befolyásolt napi halálozást. Részt vesz a klímaváltozásból eredő közvetlen és közvetett egészségi hatások korai felismerését szolgáló módszerek, eljárások kidolgozásában.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít