Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ újabb eredményekkel számolt be a szennyvízmintákból kimutatható SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatban. A múlt hetekben újabb mintavételezések történtek három budapesti szennyvíztelepen. A vizsgálati eredmények alapján Budapesten a szennyvízben mért vírus (genomkópia) száma jelentősen csökkent, közel egy nagyságrenddel kevesebb vírus nukleinsav volt bennük, mint az előtte levő mintákban. A Budapesten végzett mérési eredmények csökkenő tendenciát mutatnak, ennek alapján a megbetegedések számában a következő 1-2 hétben jelentős emelkedés nem várható.

Mivel Budapest szinte teljes területének szennyvize három vizsgált szennyvíztelepre érkezik, így az eredmények Budapest lakosságára nézve reprezentatívak.

A fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, viszont maga az örökítőanyag igen. Ezeknek a vizsgálatoknak azért van jelentősége, mert az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhetnek.  

covid szenyviz

 
 
Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (covid_szenyviz.pdf)covid_szenyviz.pdf 2020-06-12

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít