Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A COVID-19 fertőzés igazolásához szükséges hivatalos diagnosztikus vizsgálatot – mely alapján a beteg bekerül a járványügyi nyilvántartó rendszerbe és az EESZT-be – csak egészségügyi szolgáltató végezhet. Emiatt felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy fertőzés gyanúja esetén az otthon elvégzett gyorsteszt nem tekinthető hivatalos diagnosztikus vizsgálatnak. Otthon elvégzett, pozitív eredményű teszt esetén javasoljuk annak eredményéről a háziorvossal történő konzultációt. A háziorvos a COVID-19 fertőzés gyanúja esetén, előzetesen egyeztetett időpontban a háziorvosi rendelőben hivatalos gyorstesztet végezhet, illetve beutaló alapján PCR tesztet rendelhet el.

Február 15-től az oltatlan személy, fertőzésen való átesettség esetén nem kap védettségi igazolványt. Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés (hivatalos teszttel végzett) igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az oltási igazolványa. 

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít