Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

covid 19 logo

COVID-19

TÁJÉKOZTATÓ OLDAL

 
Lakossági tájékoztató
(ingyenesen hívható)
telefonszám:


1812

Koronavírus
COVID-19

COVID-19

Koronavírus 2019. lakossági tájékoztatók

Szerdán hat szűrőbusz végzi a teszteléseket  - mondta a helyettes országos tisztifőorvos szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Surján Orsolya elmondta, a szűrőbuszok Budapesten és Pest megyében végzik a teszteléseket; a szűrést az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinálja, és a buszokhoz azokat a pácienseket várják, akiknél fennál a koronavírus-fertőzés gyanúja, vagyis a háziorvosuk utalta be őket.

Hozzátette, az OMSZ dönti el azt is, hogy hol van szükség a szűrőbuszokra, s most úgy gondolják, hogy Budapesten és Pest megyén kívül nincs szükség ezekre.

Szólt arról is, hogy a vizsgálatot - a háziorvos döntése után - az OMSZ erre kialakított felületén kell igényelni, a szűrések minden nap 9 és 16 óra között zajlanak. Aki rosszul van, az semmiképpen ne jelenjen meg a szűrőbuszoknál - fűzte hozzá.
Surján Orsolya elmondta azt is, antigénteszteket végeznek orrlyukon keresztül, ha ez negatív, akkor még egy mintát levesznek, s azt az Országos Vérellátó Szolgálat laboratóriumába küldik. Az utóbbi már egy PCR-teszt, aminek 24-48 órán belül lesz eredménye.

MTI 2020. december 2.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít