Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A használati utasítást szigorúan be kell tartani. Az irtószert (mérgezett csalétket) csak úgy szabad kihelyezni és tárolni, hogy ahhoz illetéktelen személyek, gyermekek, házi- és haszonállatok, vadállatok ne férhessenek hozzá!

Az irtószert mindig eredeti, zárt csomagolásában tárolja!

Az irtószert csak a címkén feltüntetett engedélyezett mennyiségben és helyen (épületekben vagy épületek közvetlen közelében) szabad kihelyezni. A szabadban, nyílt területen kihelyezni tilos!

A mérgezett csalétket szakszerű módon egy úgynevezett etetőállomásba helyezve kell alkalmazni. Ez egy olyan eszköz, mely rendelkezik a következő tulajdonságokkal:

  • Általában fekete színű vagy áttetsző, műanyagból készült doboz, mely a rágcsálóirtószer biztonságos kihelyezését szolgálja.
  • Az irtószer utántöltésekor a doboz a mellékelt kulccsal nyitható és zárható.
  • Rendelkezik egy vagy két nyílással, melyen keresztül a rágcsálók bemászhatnak a doboz belsejébe és az ott elhelyezett irtószerből fogyaszthatnak, majd kimászhatnak a dobozból. A bejárati nyílás mérete biztosítja, hogy a rágcsálóknál nagyobb testű állatok ne férjenek hozzá az irtószerhez.
  • A rágcsálóirtószer úgy helyezhető el a dobozban, hogy ne szóródjon ki a talajra és védve legyen a napfénytől, csapadéktól, talajvíztől és a széltől.
  • Tartalmazhat egy tüskét/kampót/tálcát, mellyel az irtószert rögzíteni lehet, így azt a rágcsálók nem vagy nehezebben tudják elhurcolni a dobozból.

Amennyiben nem áll rendelkezésére ilyen eszköz, forduljon segítségért az irtószer forgalmazójához. Amennyiben az etetőállomás címkével nincs ellátva, akkor jól látható módon írja rá, hogy mérget tartalmaz és lehetőleg az irtószer pontos nevét is tüntesse fel rajta.

A kihelyezett etetőállomást és a benne lévő irtószert a lehetőségekhez mérten rögzíteni kell, hogy azt a szél ne tudja felborítani, az irtószer ne tudjon kiszóródni. A kihelyezett irtószert 3-5 naponta ellenőrizni kell, az esetleg kiszóródott mérget össze kell gyűjteni és a háztartási hulladékba ki kell dobni.

Az irtószer használata közben ne egyen, igyon vagy dohányozzon, a munka végeztével mosson kezet!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít