Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A rágcsálóknak búvóhelyet, táplálékot biztosító lakókörnyezet kedvez megtelepedésüknek, szaporodásuknak.

Az ilyen környezet természetesen a már jelen lévő rágcsálók irtását is megnehezíti. Még egy sikeres rágcsálóirtást követően is nagy esély van a kártevők újbóli megjelenésére, ha a környezet kedvez nekik. Ugyanakkor, az ingatlanok rendben tartása gyakran már önmagában is elégséges a probléma magelőzéséhez, illetve a rágcsálók visszaszorításához.

A szerves hulladék (élelmiszermaradék, takarmány, komposzt stb.) táplálékul szolgál a rágcsálók részére. Ezeket olyan módon kell tárolni, hogy a kártevők ne férhessenek hozzá.

  • A háztartási hulladékot tároljuk elzárva. utcán csak a kijelölt szemetesbe dobja a hulladékot.
  • Ha a kertben komposztot gyűjt, válasszon olyan zárt komposztálót, melybe a rágcsálók nem tudnak bemászni.
  • A háziállatokat (kutya, macska) ne az udvaron etesse, vagy ne hagyja kinn a kihelyezett tápot.
  • Haszonállatok takarmánya közül elsősorban a szemes termény és a granulált táp lehet a rágcsálók számára alkalmas táplálékforrás, ezt próbálja zártan tárolni.
  • Akadályozza meg a rágcsálók bejutását az épületekbe. Az ajtó/ablak zárva tartása vagy rácsozása mellett az épület szerkezeti hiányosságait pótolja, a falon, padlón, pincében lévő réseket, repedéseket javítsa ki.

A rágcsálók a bolygatást nem kedvelik és a nyílt, tereptárgyaktól mentes területen nem szívesen mozognak. A rendezetlen telkek, használaton kívüli épületrészek, felhalmozott lomok viszont búvóhelyet biztosítanak a patkányok számára. Törekedjen a környezet (kert, telek) rendezésére, a feleslegessé vált lomok felszámolására.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít