Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Újabb 9, 23-50 év közötti férfinál igazolták a majomhimlő fertőzést. 2022. július 25. és július 31. között a fertőzöttek majomhimlőre utaló tünetekkel keresték fel a területileg illetékes egészségügyi szolgáltatót, ahol minden esetben mintavételezés történt majomhimlő gyanúja miatt. A fertőzött személyek otthonukban tartózkodnak elkülönítve, legtöbbjük életvitelszerűen a fővárosban él. A területileg illetékes járványügyi hatóság valamennyi betegnél járványügyi vizsgálatot, ennek keretében kontaktkutatást végez. A betegség általános, nem specifikus tünetekkel (pl. láz, hidegrázás, izomfájdalom, hátfájdalom, fejfájás, fáradtság), illetve a nyirokcsomók duzzanatával kezdődik, majd 1-3 nappal a bevezető tünetek után bőrkiütések jelennek meg. A kiütések sok esetben először az arcon, majd a tenyéren és a talpon fordulnak elő, de megjelenhetnek a szájnyálkahártyán, a nemi szerveken és a végbél környékén is.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ arra kéri a lakosságot, hogy kiütéssel járó megbetegedés esetén mindig forduljanak orvoshoz.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít