Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

VÁLTOZÁS A VÉDŐNŐI KÖRZETEK (TERÜLETI, ISKOLAI, VEGYES) MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK, KIALAKÍTÁSÁNAK VÉLEMÉNYEZÉSÉBEN

Az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) és (2) bekezdése – mely az egészségügyi alapellátási körzetek, ezen belül a védőnői körzetek megállapítását, kialakítását is szabályozza – 2023. január 1-jei hatállyal módosult.

A hatályos jogszabály az alábbiakat írja elő:

6. § (1) A praxiskezelő jogszabályban meghatározott szempontok alapján, a települési önkormányzatok bevonásával alakítja ki az egészségügyi alapellátások körzeteit.

(2) Az (1) bekezdés szerinti körzetek megállapítása és kialakítása során a praxiskezelő kikéri a működési engedély kiadására hatáskörrel rendelkező egészségügyi államigazgatási szerv és az egészségbiztosítási szerv véleményét is, amelyet szükség szerint figyelembe vesz.”

A módosítás alapján 2023. január elsejétől az egészségügyi alapellátások körzeteit - a települési önkormányzatok bevonásával - az Országos Kórházi Főigazgatóság, mint praxiskezelő alakítja ki, és a praxiskezelő kéri ki a működési engedély kiadására hatáskörrel rendelkező egészségügyi államigazgatási szerv véleményét, amelyet szükség szerint figyelembe vesz.

Az eljárás során az országos tisztifőorvos véleményezési kötelezettsége megszűnt, a továbbiakban a Nemzeti Népegészségügyi Központ ilyen feladatot már nem lát el.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít